Current filter:
                                You should refresh the page.
                                Support Center
                                0
                                  • Hi,

                                    After upgrading to 13.2.5, editing markup of an MVC application in Visual Studio 2013 is dramatically slower. There is a lag of 4-5 seconds while editing. Previously performance was fine, no noticeable lag.

                                    Is there a setting or something we should look at in VS 2013 to keep the DevX DLL's responding faster when editing markup? .cshtml files.

                                    Thanks,
                                    Ron

                                • Artem (DevExpress Support) 12.09.2013

                                  Hello Ronald,

                                  It's hard to give you a precise answer without reproducing this problem on our side. Would you please clarify the following:

                                  1) Does the issue occur for any project or for the existing one only?
                                  If the issue is reproduced only for the existing project, please send it to us so we can research the problem on our side.
                                  2) Clarify the version of your IDE. If possible, send us a screenshot of the "About" window.
                                  3) If possible make a detailed screencast illustrating the problem (for example, using the Jing Tool) and send it to us.

                                  Your time and cooperation are greatly appreciated.

                                • Kevin Donahue 12.10.2013

                                  Are you running Resharper? I had the same problem.. see this post:
                                  https://www.devexpress.com/Support/Center/Question/Details/Q554047

                                • Ron P 12.11.2013

                                  That appears to have fixed the issue, or at least dramatically improved it.

                                  Thanks

                                • Hello Ron,

                                  Thank you for informing us that the issue has been resolved. I have extracted Kevin's comment to the Answer section.
                                  Once your question has been resolved to your satisfaction, mark a corresponding Answer as a Solution. Your question status will immediately become Closed.
                                  SC2 FAQ

                                1 Solution

                                Creation Date Rating Importance Sort by
                                0

                                Kevin Donahue:
                                Are you running Resharper? I had the same problem.. see this post:
                                https://www.devexpress.com/Support/Center/Question/Details/Q554047

                                Show all comments
                                • Demetrios Seferlis 01.08.2014

                                  Hey Larry. Happy new year. I have the same problem. Any way to see the solution(it's marked private) or opening a new support request?

                                • Hello Demetrios,

                                  Happy New Year too! We are aware of the same issue with using Resharper with our components but could not reproduce it in our side. If you have some information that may help us, please create a new ticket and post this information there. Your cooperation is greatly appreciated.

                                • Demetrios Seferlis 01.09.2014

                                  Thanks Larry. What I'm asking here is to have access to https://www.devexpress.com/Support/Center/Question/Details/Q554047 because it's marked private. I have opened a new ticket at https://www.devexpress.com/Support/Center/Question/Details/Q561434 with a link from jetbrains support.

                                • Ron P 01.09.2014

                                  Yes I need to do this again as well. I know it had something to do with removing some DevExpress files from the VS 10 install directory but I can't remember which ones and after and upgrade the problem is back again.

                                  DevExpress please provide the workaround via the private link. The tools are almost unusable.

                                  Thanks

                                • Ron P 01.09.2014

                                  after delete "C:\Program Files (x86)\Microsoft Visual Studio 10.0\Common7\IDE\Extensions\DevExpress" => fast

                                • Hello,

                                  I would like to add that we have reproduced the issue and will research this issue in the context of the MVC view editing is very slow in 13.2 in Visual Studio 2012 and 2013 report. Please follow this thread for more information.

                                If you need additional product information, write to us at info@devexpress.com or call us at +1 (818) 844-3383

                                FOLLOW US

                                DevExpress engineers feature-complete Presentation Controls, IDE Productivity Tools, Business Application Frameworks, and Reporting Systems for Visual Studio, along with high-performance HTML JS Mobile Frameworks for developers targeting iOS, Android and Windows Phone. Whether using WPF, ASP.NET, WinForms, HTML5 or Windows 10, DevExpress tools help you build and deliver your best in the shortest time possible.

                                Copyright © 1998-2017 Developer Express Inc.
                                All trademarks or registered trademarks are property of their respective owners