Current filter:
                                You should refresh the page.
                                  • Description:
                                    I'm trying to use the XtraGrid in an application that will be deployed with ClickOnce over the web. Currently, I get an error message when installing:
                                    Unable to install or run the application. The application requires that assembly DevExpress.vXX.X be installed in the Global Assembly Cache (GAC) first.

                                    Is there a solution for using your components in an application that gets deployed over the Internet with ClickOnce?

                                    Answer:
                                    You can use the ClickOnce deployment mechanism for publishing your applications with our components. However, in certain situations the mentioned error may occur. Let me explain why.
                                    According to the MSDN documentation, a prerequisite assembly (marked as Prerequisite (Auto) ) must be present in the GAC before an application is installed. If there are no required assemblies, the error occurs. Also, our controls need additional DLLs for the application to operate properly. These DLLs are given in the Redistributable Assemblies section of each control in our documentation. The most effective way to collect all the necessary assemblies is to use Assembly Deployment Tool. For instance, if you are using GridControl, DevExpress.XtraRichEdit.vXX.X.dll is used for the Filter Editor. So, to include these assemblies, open the project's Properties tab by right-clicking the current project in the Solution Explorer Window. After that, choose the Publish tab and then click the "Application Files..." button:

                                    After that, change the Publish Status option of the DevExpress.~ assemblies from Prerequisite (Auto) to Include.

                                    General information on the ClickOnce application deployment can be found in the MSDN Library:
                                    Introducing Client Application Deployment with "ClickOnce"
                                    See Also:
                                    A tool for collecting the required DevExpress assemblies for further application deployment
                                    How to distribute applications that use DevExpress .NET Windows Forms controls
                                    No-Touch Web Deployment (.NET 1.x)
                                    ClickOnce Deployment and Localization

                                Show all comments
                                • John Leed 04.23.2013

                                  Why is the publish status not automatically set to Include when the assemblies are added to the project?

                                • Andrew Ser (DevExpress Support) 04.24.2013

                                  Hi,
                                  This is optional, and Visual Studio does not set the status to publish by default.

                                • Rem Fazio 06.20.2014

                                  Hello,
                                  The issue I am having is that when I deploy a devExpress application via ClickOnce, Visual Studio will automatically set all the NON-English devexpress assemblies to include and the English ones to Prerequisite (Auto).
                                  You can probably imagine how annoying it is to manually change every assembly from Prerequisite (Auto)  to Include for the English ones and set all the DE-ES-RU-JA to exclude.
                                  Is anyone experiencing the same behavior? is there a workaround available?
                                  Thanks,

                                • Alexey Z (DevExpress Support) 06.20.2014

                                  Hello,

                                  In order not to mix several questions within one thread, I will extract your question to a new ticket. Let us continue our discussion there Visual Studio will automatically set all the NON-English devexpress assemblies to include and the English ones to Prerequisite (Auto).

                                • Guido Geurts 12.10.2015

                                  Is there a fix for this problem ? I have the same problem now, the steps above do not work

                                • Uriah (DevExpress Support) 12.10.2015

                                  Hello Guido,

                                  To process your recent post more efficiently, I created a separate ticket on your behalf: T323319: The steps provided in AK3799 article did not help. This ticket is currently in our processing queue. Our team will address it as soon as we have any updates.

                                • Muhammad _ 1 08.01.2016

                                  thanks for help
                                  it work for me

                                • Michel Provencher 05.18.2017

                                  It looks like a very bad tasting joke to me! I am now at my 27th publish attempt with ClickOnce and each time i have this message like ... requires that assembly DevExpres.<AssmblyName> be installed in GAC first.

                                  I specify a publish langage to remove all the unnecessary satellite assemblies ending up with setting "include" to all devExpress assemblies even the ones that are not used but, no chance :( always the same stupid result!

                                • Stas (DevExpress Support) 05.19.2017

                                  Hello Michel,

                                  To avoid any misunderstanding, I've created a separate **T516553**ticket on your behalf. Please refer to it for further discussion.

                                • Christoffer Jon Jensen 04.16.2018

                                  ClickOnce deployment with Winforms & DevExpress does not work. And yes. I have tried the above approach.

                                  All the Dll's are included in the deplaoyment package (also in the folder, i checked!)

                                  But, the RichTexteditor will not start.

                                  Works like a charm locally.

                                  Please fix this.

                                  BR
                                  Christoffer Jensen

                                • Christoffer Jon Jensen 04.16.2018

                                  Ok,fixed now. Was apperently a totally different issue that caused this error.
                                   Sorry
                                  BR
                                  Christoffer

                                0 Solutions

                                Creation Date Importance Sort by